אודות פאונה
פאונה היא אלת האדמה והפוריות מהמיתולוגיה הרומית. ובהמשך לשמה משמש היום הביטוי "פאונה" שם כולל לעולם החי המאפיין אזור גיאוגרפי מסוים.
פאונה ההונגרית הוקמה בשנת 1991 ע"י טיבור לוקאקס. מוצרי פאונה מיוצרים מעץ מייפל המבטיח חוזק ואיכות, לצד גימור נקי ויפה. בחזונו רצה טיבור ליצור משחק לילדים שיש בו אתגר וגם ערך לימודי. הפאזלים הראשונים הציגו אוכלוסיות של עופות ביבשות שונות - פאזל נפרד לכל יבשת, ומאז ועד היום אלו מוצרי הדגל של החברה. עם השנים הצטרפו גם פאזלים המציגים בעלי חיים, שבהם כל ילד יוכל למצוא את מבוקשו. לימים התווספו גם כמה פאזלים אחרים כגון כלי רכב, עצים ועוד.
כמה מהדמויות בפאזלים של פאונה כבר קנו להן מוניטין, ועבור האחים הקטנים פאונה מייצרת גם כמה צעצועי פעוטות המיועדים לגיל הרך, בעלי עיצוב זהה לפאזלים של האחים הגדולים. בסדרה זו תוכלו למצוא מקלות דחיפה, צעצועי משיכה, חיות צועדות בשיפוע ומשחק התאמת צורות המעוצב כתיבת־נח.
למרות שפאונה גדלה ומייצרת כיום פאזלים וצעצועים נוספים בהיקפים מסחריים גדולים, מלאכת הייצור עדיין נעשית בעבודת־יד בטכניקות מסורתיות. כיום מבוצע הייצור ברומניה.
אודות היבואן
אנחנו עינת ואורי גליל, הורים גאים ליערה, וכמו כל הסיפורים הטובים, גם הסיפור שלנו מתחיל בשיחת סלון יום יומית...
בשנת 2014 נסענו לטיול בבודפשט, שם ניתן למצוא פאזלים מעץ בכל פינת רחוב. באחת החנויות צדו את עינינו פאזלים אחרים. מיוחדים, צבעוניים ומקוריים. כמי שלא יודעים להגיד "לא" לקצת שופינג, קנינו כמה דגמים והמשכנו בדרכנו. הפאזלים שעמדו בסלון זכו עם השנים לשבחים רבים מהעוברים והשבים. יום אחד גם טלי ראתה את הפאזלים ואמרה בצורה שאיננה משתמעת לשתי פנים: "גם אני רוצה!". ניסינו להזמין לטלי כמה פאזלים לעצמה (רעיון שהסתבר כבלתי־מעשי בסופו של דבר), ומפה לשם, אחרי דיונים וחפירות ליליות, עלה הרעיון לייבא אותם לארץ באופן מסחרי.
בימינו אומנם כבר מקימים חברות, מותגים לכלי־בית ורשתות־ענק בלי לעלות על המטוס, אך אורי, כזה הוא, מאמין בפגישות של בני אדם אמיתיים וכך בתחילת שנת 2017, בעיצומו של חורף אירופאי אימתני, אורי נסע לבדו לבודפשט על־מנת להתניע את התהליך. זה בסדר, אורי מצויד בחומר התורשתי המתאים כדי להסתדר בחורף אירופאי לבד, בחושך, בלי סוודר.
הצעצועים בישראל יקרים. יקרים מידי. החלטנו להקים משהו אחר, שיביא צעצועים טובים ואיכותיים במחירים שתצטרכו לחשוב עליהם קצת פחות לפני שתקנו אותם. אנו סבורים כי הצעצועים בישראל יקרים מאוד, ושואפים להביא ללקוח מוצר איכותי במחיר משתלם הרבה יותר. זאת הן באמצעות שאיפה מתמדת לצמצום עלויות הרכישה והשינוע, והן באמצעות שמירה על רמת רווחיות מאוזנת ולא מופרזת לנו כיבואנים.
איך פילים באים לעולם?
אז איך מכינים את הפאזלים? הפאזלים של פאונה מיוצרים באהבה בעבודת־יד בטכניקות מסורתיות.
1. המוצרים של פאונה מיוצרים מעץ מייפל איכותי הגדל ברומניה.
2. אנו מקבלים את העצים בלוחות מוכנים לתחילת העבודה
3. הדמות הרצויה מסומנת על משטח העץ באמצעות חותמת
4. אם יש בדמות עיניים או חורים אחרים, יוצרים אותם באמצעות מקדח.
5. חלקי הדמות נחתכים ביד אומן לפי הקווים שסומנו באמצעות החותמת.
6. מבוצע ליטוש ראשוני לחלקים.
7. החלקים מושרים לאמבטיה ראשונה.
8. ייבוש.
9. לאחר ההשרייה והייבוש החלקים עוברים ליטוש שני במלטשת עדינה.
10. כמה תיקונים קטנים...
11. צביעה באמבט
12. ייבוש הצבע
13. שכבת לכה באמבט
14. ליטוש והברקה
15. מזל טוב! פיל בא לעולם!
16. רגע אחד, לא סיימנו! עבור כל עץ שבו אנו עושים שימוש, אנו מחויבים לטעת שתיל חדש, למען הדורות הבאים.
אחריות סביבתית
העצים שלנו
העץ הוא החומר העיקרי המשמש את פאונה לייצור הצעצועים שלה. לצד הרצון שלנו להביא לכם עץ מייפל טוב ואיכותי, אנו מקפידים גם לשמור על הטבע.
היערות ברומניה מנוהלים עוד מימי הביניים במודל בעלות, לפיו העצים שבאזור של כל כפר נמצאים בבעלות משותפת של אותו הכפר. כנגד כל עץ שבו נעשה שימוש, אנו מחויבים לנטיעת עץ חדש למען הדורות הבאים ובכך מחויבים לשמירה על היערות.
החל משנת 2007, הוכפפו חוקי שמירת היערות ברומניה גם לרגולציה של האיחוד האירופי.
הידעת?
- הדמויות המוקטנות של פאונה נוצרו מתוך הרצון לנצל עד כמה שניתן שאריות בלתי שמישות של העץ.
- שאריות שלא ניתנות לשימוש אף לדמויות קטנות, משמשות לחימום בחורף.
- מכלי הצבע הריקים מוחזרים למפעל בגרמניה למילוי ושימוש חוזר.
אז למה קיבלתי את המשלוח שלי בארגז של צלוחיות מרק?
הלקוחות שלנו משליכים את קופסאות המשלוח לאשפה כעבור כמה שעות מרגע קבלתן. הרצון לקבל ארגז יפהפה ממותג ומנצנץ אמנם מובן, אבל יש לו מחיר סביבתי (וכספי) יקר מאוד.
המחזור אמנם קנה לו בעשורים האחרונים תדמית סביבתית ירוקה ונפלאה אולם חייבת להיאמר האמת: המחזור מועיל בעיקר למצפון שלנו. האנרגיה הדרושה למיון פסולת, הובלתה, הפרדתה ומחזורה לייצור נוסף (כמו גם איכות התוצר הירודה ביחס למוצר חדש) איננה מצדיקה את התועלת שבתהליך (או לכל הפחות בעלת מחיר סביבתי יקר בפני עצמה).
הבניין שבו אנו יושבים מייצר לבדו פסולת של למעלה מ־200 קרטוני אריזה בכל יום! האם הגיוני שנייצר ארגזי משלוח שעה שמשאב זה זמין לנו בחינם וללא כל עלות סביבתית?
אנו קולטים ארגזים מחנויות כלי בית ומשרדים בבניין שבו אנו יושבים, שמרביתם היו בשימוש ימים בודדים ואף פחות מכך מרגע צאתם ממפעל הייצור ועד רגע השלכתם למחזור, ומבצעים בהם שימוש משני לצורך המשלוחים שלנו ובכך מאפשרים להם תפקיד נוסף בעולם בטרם יהפכו לפסולת.